{"id":1208,"date":"2020-06-05T15:12:40","date_gmt":"2020-06-05T13:12:40","guid":{"rendered":"https:\/\/isunnfjord.no\/?p=1208"},"modified":"2020-06-05T16:56:28","modified_gmt":"2020-06-05T14:56:28","slug":"ein-pikant-sommar-i-vente","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/isunnfjord.no\/sunnfjord\/ein-pikant-sommar-i-vente\/","title":{"rendered":"Ein Pikant sommar i vente"},"content":{"rendered":"\n

\u00c5 seie at Pikant var sakna, er \u00e5 underdrive. For mange var det eit hol i sjela n\u00e5r den tradisjonsrike utestaden forsvann. Men raskt dukka det opp eldsjeler, som ville at Pikant skulle leve. Og slik vart det. Snart kan du igjen nyte livet p\u00e5 J\u00f8lstra sin breidd.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Kj\u00f8kkensjef Thomas Holme Sm\u00e5dal og dagleg leiar Per Otto Huseklepp sit p\u00e5 l\u00e5nt kontor p\u00e5 Peak Sunnfjord, og planlegg for harde livet. Neste veke brakar det laus: D\u00e5 opnar nye Pikant d\u00f8rene.  At mange gler seg til det, har Per Otto f\u00e5tt smake p\u00e5.<\/p>\n\n\n\n

\u2013 Det f\u00f8rste folk sp\u00f8r meg om n\u00e5r eg m\u00f8ter dei, er n\u00e5r Pikant skal opne! Slik har det vore ei god stund no. S\u00e5 det var kjekt \u00e5 kunne svare med ein dato p\u00e5 det sp\u00f8rsm\u00e5let, seier han og ler.<\/p>\n\n\n\n

Straks klart for opning<\/h3>\n\n\n\n

Det har vore ein rar og hektisk v\u00e5r. Eigentlig skulle nye Pikant alt ha blomstra i kapp med v\u00e5ren, men pandemien satt ein stogg for dette. Blant anna fordi kj\u00f8kkenet ikkje kom fram fr\u00e5 Barcelona i tide, grunna eit karantenesteng Europa. Tysdag 9. juni er det pr\u00f8vemiddag, og fredag 12.juni opnar d\u00f8rene for f\u00f8r-premi\u00e8re for gjester, med p\u00e5melding via heimeside.
\u2013 Stig p\u00e5, smiler Per Otto og viser veg gjennom kj\u00f8kkenet, der det f\u00f8r omtalte kj\u00f8kkenutstyret fr\u00e5 Spania er i ferd med \u00e5 bli montert, av kyndige lokale handverkarar.
\u2013 No er det like f\u00f8r vi kan skru p\u00e5 omnen slik at eg kan byrje \u00e5 lage mat her: Det gler eg meg til, smiler Thomas.
Som alltid i siste fase av ei ombygging, ser det ut som kaoset r\u00e5r. 5-6 handverkarar, fordelt p\u00e5 elektrikarar, r\u00f8rleggarar, t\u00f8mrar og malar, held p\u00e5 med hektisk sluttspurt.
\u2013 Du er sikker p\u00e5 at de er klare til tysdag?<\/em><\/p>\n\n\n\n

\u2013 \u00c5 ja. Om noko trur eg faktisk vi ligg f\u00f8re skjema, seier Per Otto.
\u2013 Det er mest opprydding fr\u00e5 handtverkarane som st\u00e5r att, s\u00e5 kan vi byrje \u00e5 putte inn interi\u00f8ret. I helga skal vi pakke opp dei nye glasa, bestikk og tallerkane, seier Thomas.<\/p>\n\n\n\n

Staden for \u00e5 g\u00e5 ut og kose seg<\/h3>\n\n\n\n

\u2013 Korleis blir det \u00e5 komme i gang no?<\/em><\/p>\n\n\n\n

\u2013 Utruleg kjekt. Eg gler meg til \u00e5 vise fram korleis lokalet har blitt, det kule tappet\u00e5rnet i baren, interi\u00f8ret og heile pakka. Og ikkje minst til at folk f\u00e5r smake maten til Thomas. Eg har f\u00e5tt gleda av \u00e5 pr\u00f8vesmake, og folk kan berre glede seg. Eg trur vi kjem til \u00e5 levere fantastiske opplevingar til folk, alt ligg til rette for det her, seier han og fortel at han sj\u00f8lv var glad i gamle Pikant, og er glad over \u00e5 kunne f\u00f8re tradisjonen vidare.<\/p>\n\n\n\n

\u2013Pikant var for meg staden \u00e5 g\u00e5 i F\u00f8rde. Difor var det utruleg kjekt \u00e5 bli med p\u00e5 laget.<\/p>\n\n\n\n

Lokalt, gjerne sj\u00f8lvplukka<\/h3>\n\n\n\n

\u2013 M\u00e5let mitt er \u00e5 lage \u00e6rlig, god mat, av r\u00e5varer som kjem fr\u00e5 \u00abgrenda\u00bb like her borte. Vi kjem til \u00e5 nytte lokale r\u00e5varer s\u00e5 langt som r\u00e5d. Vi har eit godt nettverk av lokale leverand\u00f8rar p\u00e5 blant anna kj\u00f8t, fisk f\u00e5r vi fr\u00e5 Br. Larsen i Kalv\u00e5g, gr\u00f8nsaker f\u00e5r vi fr\u00e5 Vie, samt at eg plukkar b\u00e5de kantarell og ramslauk sj\u00f8lv, seier han og held fram.<\/p>\n\n\n\n

\u2013 P\u00e5 nokre felt m\u00e5 vi litt lenger unna, til d\u00f8mes var vi i Bergen f\u00f8rre veke p\u00e5 Osteg\u00e5rden i Fana, som vart k\u00e5ra til verdas beste ost i 2018. Den skal vi servere b\u00e5de i restauranten og i Pikant Bar i andre, seier Thomas.
\u2013 Vi har mykje rotvekstar p\u00e5 lager, s\u00e5 der er ein godt hjelp gjennom \u00e5ret, og s\u00e5 handlar det om kva som er i sesong. Ein del m\u00e5 ein importere, medan til d\u00f8mes kj\u00f8t kan ein kj\u00f8pe p\u00e5 hausten og fryse inn, og ha tilgjengeleg gjennom \u00e5ret.<\/p>\n\n\n\n

Thomas fortel at han lenge har brent for \u00e5 bidra til \u00e5 utvikle matkulturen i Sunnfjord, og at han h\u00e5per Pikant kan bidra til det.<\/p>\n\n\n\n

\u2013 <\/em>B\u00e5de p\u00e5 dette med \u00e5 g\u00e5 ut og ete, og p\u00e5 kvaliteten p\u00e5 maten som blir presentert. Det har vore litt fr\u00e5verande, s\u00e5 no h\u00e5per eg sunnfjordingen torer \u00e5 legge pengar i god mat og gode opplevingar.  Og ikkje minst h\u00e5par eg \u00e5 bidra til rekruttering til faget i Sunnfjord. Det har lenge vore slik at gode kokkel\u00e6ringar reiser til storbyane. Det m\u00e5 vere rom for \u00e5 kunne skape eit milj\u00f8 lokalt som gjer til at dei blir, seier Thomas.<\/p>\n\n\n\n

Smaken av Sunnfjord<\/h3>\n\n\n\n

\u2013 Kva skal Pikant bli?<\/em><\/p>\n\n\n\n

\u2013 Smaken av Sunnfjord. God mat, god drikke og god stemning. Det skal b\u00e5de vere ein folkeleg, fin stad for folk \u00e5 samlast, og for nydelege middar p\u00e5 kveldstid. Folkeleg milj\u00f8, med topp service og topp kvalitet i alle ledd. Her skal du nyte gode, lokale smaker og godt selskap, med utsikt til J\u00f8lstra. Det blir restaurant i f\u00f8rste etasje, og Pikant Bar i andre etasje. B\u00e5de mat og drikke blir henta og skapt lokalt. I tillegg til serveringa av mat i restauranten, blir det h\u00f8ve til \u00e5 kj\u00f8pe spekematfj\u00f8l og ostefj\u00f8l i baren i andre, med fantastiske produkt p\u00e5, seier Per Otto.
Filosofien med lokalt og kortreist gjeld ogs\u00e5 i baren.<\/p>\n\n\n\n

\u2013 Vi har valt Kinn Bryggeri som hovudleverand\u00f8r, men vi tek ogs\u00e5 inn Kvernafossen Bryggeri og Skifjorden Bryggeri p\u00e5 tapp. Vi har eit veldig smidig system, med sm\u00e5 fat, som er fleksibelt og veldig kjekt, s\u00e5 vi kan \u00abhive oss rundt\u00bb, seier Per Otto.
\u2013 Vi kjem ogs\u00e5 til \u00e5 f\u00f8re ein produktnyheit fr\u00e5 Sandane Gardsbrenneri: Enkelt forklart ein kalorifattig Sider, der dei nyttar konsentrat av b\u00e6r og frukter. Om ein skal sette det p\u00e5 spissen: Det blir som Bris eller Farris, men med alkohol, seier Thomas.<\/p>\n\n\n\n

Selskapet Sunnfjord Restaurantdrift driv \u00abnye Pikant\u00bb. Selskapet er eigd av ei gruppe investorar: Dag Arve Savland, Roger Vikum, Hugo M\u00f8lmesdal, Aud Slettehaug, Arild Tistel, huseigar Arle Hjelmeland og Arild Finne Nyb\u00f8.<\/p>\n\n\n\n


Om du har lyst \u00e5 bestille til f\u00f8r-premi\u00e8ren, eller sjekke ut menyen deira, kan du gjere det her.<\/a><\/p>\n\n\n\n

\n